2013 legnézettebb filmjei 

Folytatván a tavaly megkezdett metódust, idén is úgy gondoltam, azzal zárom az évet, megnézem ugyan mi érdekelt titeket a leginkább. Összességében sokkal jobb évet zártam látogatottságilag, pedig a like-olók nem igazán változtak, és ennek tetejébe a Filmkatalógusról is kitiltottak - igen, kéretlen hirdetés miatt, sorry három év után feltűnt nekik. No de, üsse kavics, amúgy is a FilmBook lesz már a zászlóshajónk filmek terén, hogy ennek az oldalnak mi lesz a sorsa, az egyelőre kérdéses, 2014-ben elválik. Addig is BÚÉK, és akkor lássuk melyik a tíz leginkább olvasott cikkünk idén.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 334 megtekintés ) permalink ( 3 / 93 )
Machete nem normális 

Agyament baromság, ha jellemezni kellene a filmet márpedig kell, hiszen a mai kor emberének mindenről van véleménye, amit mindenkivel tudatni akar, viszont segglyuka is mindenkinek van mégse kíváncsi rá senki. Úgy érzem bátran írhatok ilyeneket, hiszen ha beülünk erre a filmre, nem fogunk egyebet kapni, mint jó pár gusztustalan és valótlan jeleneteket, csúnya beszédet és sasolhatjuk a kurvákat.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2800 megtekintés ) permalink ( 2.9 / 125 )
Halloween Night Fest 2013 a Lurdy Házban 

Idén második alkalommal, 2013. október 25-én kerül megrendezésre ez a stílusosan "alkonyattól pirkadatig" (azaz este 7-től másnap reggel kb. 5-ig) tartó geekrendezvény, ahol nem csak a mozizásé lesz a főszerep, hanem többféle játék és egy igazi fesztiválhangulat várja majd az odalátogatókat. Az ADS Service és a UPC videótár által összehozott egyéjszakás kaland nagyon is jónak ígérkezik. De kezdjük a mocskos anyagiakkal:

Azoknak, akik nem terveznek egész estére, lehetősége van egy mozijegy áráért (1490 Huf) egy vetítésre beülni, tehát ha csak egy valami érdekel a kínálatból, akkor nem kell a teljes összeget leperkálni...

Read more...
[ hozzászólás ] ( 209 megtekintés ) permalink ( 3 / 111 )
Fogságban 

A film többek között Mark Wahlberg produceri felügyelete mellett kelt életre egy hosszan elhúzódó előkészítő szakasz után. Több rendező és főszereplő neve felmerült a projekt kapcsán (Jackman egyszer visszamondta már, később még maga Wahlberg is sanszos volt egy időben), míg végül kialakult a végleges felállás, mely szerint Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal főszereppel Denis Villeneuve (Felperzselt föld) rendezésében. Az eredmény pedig egy lenyűgöző mozi 2 és fél órában.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2248 megtekintés ) permalink ( 2.9 / 106 )
Fiatal és gyönyörű 

A miskolci Cinefesten idén tényleg nem voltak tabuk, de ez már akkor látszott, amikor a pornófüggő Don Juanról szóló Don Jon-t tették meg a fesztivál nyitófilmjének. Aztán szombaton jöttek (és párszor elmentek) a leszbik, de a szervezőknek ez sem volt elég: a kicsit gyengécske vasárnapi felhozatalba belepasszírozták ezt a francia filmet, ami egy 17 éves luxuskurváról szól. Sok-sok szexjelenettel. Szóval igen, a Cinefest első pár napjában a csöcsöké volt a főszerep.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2761 megtekintés ) permalink ( 2.9 / 116 )
Iron Sky - rendezői változat 

Szeretett hazánk eddig nélkülözni kényszerült, de most Miskolcon rögtön fél órával többet kaptak a filmből a Cinefestre látogatók, mint eddig bárki más. Az Iron Sky rendezői változata nálunk debütált tömött teremnél és elégedett nézői tapssal. A mindösszesen kb. 10-11 millió dollárnak megfelelő euróból készült sci-fibe oltott háborús szatíra szerény véleményem szerint végtelenül szórakoztató tud lenni, ha helyén kezeljük a dolgokat. És igen, sokaknak kihagyott ziccernek tűnhet, de szerintem mégsem az. Ez a koncepció megkívánta ezt a fajta humort.

Read more...
[ 1 hozzászólás ] ( 4028 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 2.9 / 95 )
Hajsza a győzelemért 

Imádom a Forma 1-et! Most hogy szereztem az oldalnak újabb száz rajongót, nézzük magát a filmet - de sebtében!

Read more...
[ 1 hozzászólás ] ( 2005 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3.1 / 116 )
Interjú az Iron Sky rendezőjével és főszereplőnőjével - Cinefest 2013 

A miskolci Cinefesten sajtósként lehetőségem volt életem első interjúját megejteni, méghozzá rögtön angolul, külföldi filmesekkel. Az Iron Sky rendezői változata Miskolcon debütált, így a film rendezője, Timo Vuorensola és főszereplőnője, Julia Dietze is meglátogatta a fesztivált e jeles eseménynek hála. Én is, mint oly sokan, megragadtam az alkalmat és nekik szegeztem pár kérdést és ők nem is okoztak csalódást, mivel elképesztően kedvesek és vidámak voltak annak ellenére is, hogy egész nap csak kérdésekre válaszolgattak.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 160 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 107 )
Halima sorsa 

A térképen alattunk elhelyezkedő egykori Jugoszláv államok a mai napig nyögik a térségben a 90-es évek első felében dúló háborút. Nemrégiben került a magyar mozikba a szintén ezzel a témával foglalkozó Szarajevó gyermekei, most pedig a miskolci Cinefesten is találkozhatott a nagyérdemű egy még újabb produkcióval: a Halima sorsa 16. fesztiválszereplésének lehettünk szemtanúi és bónuszként a film rendezője, a horvát Arsen A. Ostojic is befutott a vetítés végére és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2755 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 102 )
Minden odavan 

Amikor megtudtam, hogy mégis miféle film a Minden odavan, hirtelen ez lett számomra a fesztivál legjobban várt mozizása. Szeretem azt, amikor valami egyszerű, de nagyszerű "szabályt" betartva készítenek egy filmet: itt például Robert Redfordon kívül senki más nem szerepel, mindössze egy recsegő rádióhang és egy másik ember keze az, amit látunk még. Szóval a kíváncsiságom foka az egekben volt, amikor katarzisra felkészülve beültem a terembe. Sajnos egy icipicit csalódnom kellett.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2812 megtekintés ) permalink ( 3 / 102 )
Gravitáció - IMAX 3D 

Talán ez az első űrben játszódó film, amire nem lehet ráfogni, hogy sci-fi lenne, ugyanis semmi tudományos fantasztikummal nem találkozunk a másfél órás játékidő alatt. Pont ez adja a félelmetességét, ugyanis a Gravitáció minden pillanatát elhisszük, minden pillanatát átéljük. Persze nem állítom azt, hogy nem fokozta maximumig az élményt a hatalmas IMAX vászon és a lenyűgöző 3D, de a film ezek nélkül is igazán minőségi darab. Nyilván a látvány a lényeg, de a karakterek és a drámájuk nélkül csak egy hatalmasra fújt, de belül üres lufira emlékeztetné a nézőt Alfonso Cuarón legújabb rendezése.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 433 megtekintés ) permalink ( 3 / 134 )
Sztálingrád (1993) 

Német heteinket ezzel a brutális háborús drámával zárjuk, amely öt évvel előbb készült mint a Ryan közlegény megmentése és majdnem tíz évvel korábban mint az Ellenség a kapuknál. És igen ezt is azért nem néztem meg sokáig, mert... német. Ugyan, hogy nézhet ki egy német film, bizonyára valami tévéfilmszerűség. Mutatnak benne három tankot, meg pár statisztát akik műanyag géppisztolyokat fognak. A végső lökést az idei Sztálingrád adta, amit az oroszok készítettek, és minthogy az Ellenség a kapuknál szintén ezt a csatát dolgozza fel, úgy gondoltam csak megnézem már mitől olyan híres ez a film. Merthogy híres, és van is oka rá.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 1706 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 105 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő> >>