Godzilla (2014) 

Kezdem a lényeggel, mert sokan nem szeretik a hosszú kritikákat. Az új Godzilla film rossz. És hogy miért? Spoileres lehet.Read more...
[ hozzászólás ] ( 815 megtekintés ) permalink ( 2.8 / 127 )
A csodálatos Pókember 2 - IMAX 3D 

Az első rész megtette azt, amit egy érvényes rebootnak a legfontosabb. Jobban sikerült az eredetijénél. Ennek ellenére mégis kissé rosszindulatúan kezelte a kritika, hisz nem éreztük annyira réginek az eredeti trilógiát. A folytatástól ezért sokat vártam, megvolt benne a lehetőség, hogy bebizonyítsa, mennyire van létjogosultsága a franchise újragondolásának. Az elsőnek megvoltak a maga gyerekbetegségei, például a forgatókönyv korántsem tűnt olyan kidolgozottnak. Ezeket a gyerekbetegségeket illett volna kinőni, de sajnos nem így történt.Read more...
[ hozzászólás ] ( 504 megtekintés ) permalink ( 3 / 85 )
Machete nem normális 

Agyament baromság, ha jellemezni kellene a filmet márpedig kell, hiszen a mai kor emberének mindenről van véleménye, amit mindenkivel tudatni akar, viszont segglyuka is mindenkinek van mégse kíváncsi rá senki. Úgy érzem bátran írhatok ilyeneket, hiszen ha beülünk erre a filmre, nem fogunk egyebet kapni, mint jó pár gusztustalan és valótlan jeleneteket, csúnya beszédet és sasolhatjuk a kurvákat.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 3100 megtekintés ) permalink ( 3 / 213 )
Fogságban 

A film többek között Mark Wahlberg produceri felügyelete mellett kelt életre egy hosszan elhúzódó előkészítő szakasz után. Több rendező és főszereplő neve felmerült a projekt kapcsán (Jackman egyszer visszamondta már, később még maga Wahlberg is sanszos volt egy időben), míg végül kialakult a végleges felállás, mely szerint Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal főszereppel Denis Villeneuve (Felperzselt föld) rendezésében. Az eredmény pedig egy lenyűgöző mozi 2 és fél órában.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2364 megtekintés ) permalink ( 3 / 186 )
Fiatal és gyönyörű 

A miskolci Cinefesten idén tényleg nem voltak tabuk, de ez már akkor látszott, amikor a pornófüggő Don Juanról szóló Don Jon-t tették meg a fesztivál nyitófilmjének. Aztán szombaton jöttek (és párszor elmentek) a leszbik, de a szervezőknek ez sem volt elég: a kicsit gyengécske vasárnapi felhozatalba belepasszírozták ezt a francia filmet, ami egy 17 éves luxuskurváról szól. Sok-sok szexjelenettel. Szóval igen, a Cinefest első pár napjában a csöcsöké volt a főszerep.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2956 megtekintés ) permalink ( 3 / 191 )
Iron Sky - rendezői változat 

Szeretett hazánk eddig nélkülözni kényszerült, de most Miskolcon rögtön fél órával többet kaptak a filmből a Cinefestre látogatók, mint eddig bárki más. Az Iron Sky rendezői változata nálunk debütált tömött teremnél és elégedett nézői tapssal. A mindösszesen kb. 10-11 millió dollárnak megfelelő euróból készült sci-fibe oltott háborús szatíra szerény véleményem szerint végtelenül szórakoztató tud lenni, ha helyén kezeljük a dolgokat. És igen, sokaknak kihagyott ziccernek tűnhet, de szerintem mégsem az. Ez a koncepció megkívánta ezt a fajta humort.

Read more...
[ 1 hozzászólás ] ( 4169 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 176 )
Hajsza a győzelemért 

Imádom a Forma 1-et! Most hogy szereztem az oldalnak újabb száz rajongót, nézzük magát a filmet - de sebtében!

Read more...
[ 1 hozzászólás ] ( 2085 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 189 )
Halima sorsa 

A térképen alattunk elhelyezkedő egykori Jugoszláv államok a mai napig nyögik a térségben a 90-es évek első felében dúló háborút. Nemrégiben került a magyar mozikba a szintén ezzel a témával foglalkozó Szarajevó gyermekei, most pedig a miskolci Cinefesten is találkozhatott a nagyérdemű egy még újabb produkcióval: a Halima sorsa 16. fesztiválszereplésének lehettünk szemtanúi és bónuszként a film rendezője, a horvát Arsen A. Ostojic is befutott a vetítés végére és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2864 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 184 )
Minden odavan 

Amikor megtudtam, hogy mégis miféle film a Minden odavan, hirtelen ez lett számomra a fesztivál legjobban várt mozizása. Szeretem azt, amikor valami egyszerű, de nagyszerű "szabályt" betartva készítenek egy filmet: itt például Robert Redfordon kívül senki más nem szerepel, mindössze egy recsegő rádióhang és egy másik ember keze az, amit látunk még. Szóval a kíváncsiságom foka az egekben volt, amikor katarzisra felkészülve beültem a terembe. Sajnos egy icipicit csalódnom kellett.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2907 megtekintés ) permalink ( 3 / 177 )
Gravitáció - IMAX 3D 

Talán ez az első űrben játszódó film, amire nem lehet ráfogni, hogy sci-fi lenne, ugyanis semmi tudományos fantasztikummal nem találkozunk a másfél órás játékidő alatt. Pont ez adja a félelmetességét, ugyanis a Gravitáció minden pillanatát elhisszük, minden pillanatát átéljük. Persze nem állítom azt, hogy nem fokozta maximumig az élményt a hatalmas IMAX vászon és a lenyűgöző 3D, de a film ezek nélkül is igazán minőségi darab. Nyilván a látvány a lényeg, de a karakterek és a drámájuk nélkül csak egy hatalmasra fújt, de belül üres lufira emlékeztetné a nézőt Alfonso Cuarón legújabb rendezése.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 493 megtekintés ) permalink ( 3 / 215 )
2013 legnézettebb filmjei 

Folytatván a tavaly megkezdett metódust, idén is úgy gondoltam, azzal zárom az évet, megnézem ugyan mi érdekelt titeket a leginkább. Összességében sokkal jobb évet zártam látogatottságilag, pedig a like-olók nem igazán változtak, és ennek tetejébe a Filmkatalógusról is kitiltottak - igen, kéretlen hirdetés miatt, sorry három év után feltűnt nekik. No de, üsse kavics, amúgy is a FilmBook lesz már a zászlóshajónk filmek terén, hogy ennek az oldalnak mi lesz a sorsa, az egyelőre kérdéses, 2014-ben elválik. Addig is BÚÉK, és akkor lássuk melyik a tíz leginkább olvasott cikkünk idén.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 491 megtekintés ) permalink ( 3 / 193 )
Halloween Night Fest 2013 a Lurdy Házban 

Idén második alkalommal, 2013. október 25-én kerül megrendezésre ez a stílusosan "alkonyattól pirkadatig" (azaz este 7-től másnap reggel kb. 5-ig) tartó geekrendezvény, ahol nem csak a mozizásé lesz a főszerep, hanem többféle játék és egy igazi fesztiválhangulat várja majd az odalátogatókat. Az ADS Service és a UPC videótár által összehozott egyéjszakás kaland nagyon is jónak ígérkezik. De kezdjük a mocskos anyagiakkal:

Azoknak, akik nem terveznek egész estére, lehetősége van egy mozijegy áráért (1490 Huf) egy vetítésre beülni, tehát ha csak egy valami érdekel a kínálatból, akkor nem kell a teljes összeget leperkálni...

Read more...
[ hozzászólás ] ( 294 megtekintés ) permalink ( 3 / 198 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő> >>