Colombiana 

Azért van ám bőr a filmkészítők arcán is rendesen. Ez a történet ugyanis, a Nikita storija, egy az egyben, akarom mondani a Leon, a profi storija egy az egyben. Illetve dehogy, szentségsértés ezzel a két filmmel egy lapon említeni annyira silány. Pedig így van, ha kutatunk kicsit rájöhetünk, hogy Luc Besson már megint lusta volt, harmadjára is feldolgozta a bérgyilkos történetet, de ezúttal majdnem minden félre ment.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 840 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 169 )
Járhatatlan út 

Maga megtudja, hogy rákos. Ráadásul gyógyíthatatlan. Van még nagyjából egy fél éve, nah most mit néz, nagyon sajnálom, de menjen haza és haljon meg. Az orvostudomány nem tud segíteni magán! Jah, hogy még csak 40 éves? Dolgozik, gyerekek, család, ilyesmi? Majd csak lesz valami, mindenesetre menjen. Következőt!

Read more...
[ hozzászólás ] ( 307 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 164 )
Veszélyes vágy 

A négylovas hintón egy végletekig meggyötört, önmagából kifordult lányt hoznak a zürichi szanatóriumba, ahol hamarosan Carl Gustav Jung alkalmazott pszichoanalízisének köszönhetően rohamos javulás áll be az orosz Sabina állapotában. Jung Freud nagy csodálója, apaként tekint rá, aki pedig utódjaként gondolkozik felőle. Azonban Freud szexuális hangsúlya, Jung misztikus álomfejtései kiküszöbölhetetlen éket vernek kettejük közé, s mindezt csak mélyíti Jung Sabina iránti elfojtott vágyakozása.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 799 megtekintés ) permalink ( 3 / 170 )
Appleseed - A jövő harcosai 

Ezen cikkem lett volna az egyik utolsó a MONDO hasábjain, de soha nem jött le, ez is belekerült a "nagy ígéretek kosarába", hónapról, hónapra tolódott, pedig én leginkább ebbe az irányba akartam továbbhaladni a filmekről megejtett "elemzések" területén.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2037 megtekintés ) permalink ( 3.1 / 273 )
John Carter - IMAX 3D 

Talán egy filmet nem övezett akkora várakozás, idestova két éve, mint a John Cartert, amire a tegnapi premier is tökéletes példa. Az Aréna IMAX termében még a lépcsőn is ültek, annyian akarták látni ezt a nem mindennapi kalandfilmet. Nagy volt a várakozás, de jelentem a film olyan könnyedén ugrotta át az Avatárral felállított mércét, mintha őt is a marsi gravitáció hajtaná.

Read more...
[ 2 hozzászólás ] ( 1148 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 191 )
Johnny English - Újratöltve 

Díjazom a filmcímkészítők humorát. Hiszen ha forgatjuk az agyunkban, már azon lehet röhögni, hogy - khm - Rowan Atkinsont "újratöltik". Bár nem igazán értem az Újjászületés miért nem volt jó, és bizony ha már ilyesmin fennakad az ember ott további problémákra lehet számítani. Nevezetesen, hogy ezt a filmet is a bemutatókor láttam, most meg már túl vagyunk a DVD kiadáson is, és mégis csak most vettem elő hogy pötyögjek róla.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 475 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 148 )
Egy szöszi szerelme 

Ismét egy igazi életszagú és meg kell hagyni eléggé nyomasztó filmre ültem be a Toldi művész moziba, ugyanis itt került megrendezésre a Cseh centrum szervezésében a Milos Forman hét, melyet a neves rendező 80-ik születésnapja tiszteletére tartottak. Mindezzel tisztelegve a két Oscar díjat is magáénak tudható alkotó előtt.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 423 megtekintés ) permalink ( 3 / 239 )
165 éve született Alexander Graham Bell 

Vajon mihez kezdenénk ma e nélkül az úriember nélkül? (Minden bizonnyal már feltalálta volna más a telót, de nem ez a lényeg.) A telefont egy időben lehetett utálni, ahogy a mobil is az első évben még cikinek számított, később meg már az volt ciki, ha valakinek nincs. Ja, és mikor álltál be utoljára telefonfülkébe?

Read more...
[ hozzászólás ] ( 665 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 285 )
195 éve született Arany János 

Megmondom őszintén, Arany számomra sosem volt sem kedvelt, sem utált költő. Leginkább a semmilyen kategóriába tartozott, volt ami bejött tőle, volt amit a mai napig sem kedvelte meg. A nagy mű, a Toldi is a "kötelezők" közé tartozik bele. Nagy szerencséje néhány szerzeménynek, hogy már ifikorban erőltetik, mert könnyen lehet, máskülönben már a feledés jótékony homályába kerültek volna.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 546 megtekintés ) permalink ( 3 / 257 )
10 éves a Macskák királysága 

A most következő cikkem, anno a Mondo hasábjain látott napvilágot, pontosan két éve, egy kicsit átírtam, de lényegében nem sokat változtattam rajta. Referencia cikknek is felfogható. A macska hálája sokkal találóbb lett volna, de sikerült az igen hétköznapira sikeredett a Macskák királysága cím. Átlagos cím egy rendkívüli mesének. Hazánkban már-már hagyománya van a jobbnál jobb címek kiötlésének, s ezáltal módszeresen herélnek ki olyan történeteket, amik szélesebb közönséghez is eljutnának. A cikkben boncolt rajzfilm tipikus esete ennek, hiszen egy japán meséről lévén szó sokan azt sem tudják eszik, avagy isszák.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 2003 megtekintés ) permalink ( 3 / 250 )
Az erő krónikája 

Jaj, csak ezt ne! Ne már, nem mondjátok, hogy megint itt egy kézi kamera? Mégis hányszor akarják ezt eljátszani még? Szuper! Később előkerül még egy, majd jönnek az okos telefonok is szép sorban.Volt szerencsém végigszenvedni az alkotást. Bár az alkotás szó talán itt ennél az akárminél nem is igazán helyénvaló. Inkább amatőr felvételnek nevezném. De ha amatőr, akkor hogy kerülhet moziba? Ez itt a kérdés.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 522 megtekintés ) permalink ( 3 / 236 )
220 éve született Gioacchino Rossini  

Ó ezek az olaszok, Vivaldi, Verdi, Bellini. Ezek még tudták mi fán terem a muzsika. Rossini is közéjük tartozik, aki állítólag a világ leglustább zsenije volt, aki mindössze 36 évesen, - kemény 18 évnyi munka után - visszavonult és nem komponált többet egy gékulcsot sem, hogy minden idejét a hedonista életszemléletének fordíthassa. Már ez önmagában érdekes, de ha hozzátesszük, hogy közel 40 operát adott a világnak, akkor elmondhatjuk, hogy valamit tényleg tudhatott a fickó.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 628 megtekintés ) permalink ( 3 / 273 )

<< <Előző | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Következő> >>