Star Trek: Űrszekerek - második évad (1967-68) 

"Az űr. A legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Melynek feladata különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett."

Read more...
[ hozzászólás ] ( 599 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 105 )
Űrszörny (1957) 

Harryhausen A repülő csészealjak támadása után elvállalt egy dokumentumfilmet, mely az Animal World címre hallgatott. Itt egy tíz perces rész munkája hárult rá, ahol a földtörténeti korszak letűnt dinoszauruszait keltette életre. Sokak szerint ez adta a dokumentumfilm egyetlen emlékezetes és említésre méltó részét. Majd ezután ismét a Columbia égisze alatt nekilátott egy újabb ikonikus szörny, Ymir megteremtéséhez mely mai filmünkben tör-zúz Róma belvárosában. Készüljetek, mert tudjátok milyen messziről jött, megmondhatom. TVETI MILLION MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJLSZ TÚ ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐRSZ!!!!!!!!

Read more...
[ hozzászólás ] ( 602 megtekintés ) permalink ( 2.9 / 123 )
A repülő csészealjak támadása (1956) 

A tenger mélyéről jött!-el Harryhausen végleg megalapozta hírnevét, és innentől kezdve a Columbia Pictures el sem eresztette az aranykezű mestert. Charles H. Schneer bemutatta Sam Katzmannek, aki a B-filmes részleg teljhatalmú ura volt, és mai napig tudna tanítani, hogy kell a költségeket tizedannyira vágni. Lényeg a lényeg, minthogy az előző alany - ma már bármennyire is nevetséges - hihetetlen sikert ért el, és a producerek addig akarták ütni a vasat amíg lehet, még a következő évben elkészült ez a már minden szempontból sci-fi alkotás, melynek ugyan szintén vannak hibái, de köszönő viszonyban sincs az előző borzadállyal. Jöjjön hát a - dobpergést kérek - Örsz verzusz di FLÁJING SZÓÓÓÓÓÓÓÓSZÖRZZZZZ!!!!!!

Read more...
[ hozzászólás ] ( 550 megtekintés ) permalink ( 2.9 / 144 )
Star Trek: Űrszekerek - első évad (1966-67) 

"Az űr. A legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Melynek feladata különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett."

Read more...
[ hozzászólás ] ( 750 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3.1 / 139 )
Total Recall - Az emlékmás 

Észrevettétek, mennyire sok, nagyon durván jó filmet láttunk már 2012-ben? És még több mint négy hónap hátra van. Mikor volt utoljára ilyen bőséges termés? 1999-ben, amikor szintén egy világvégére készült a Föld bolygó lakossága - legalábbis azon fele, amelyik van annyira "civilizált" hogy ilyen marhaságokkal foglalkozzék. Mintha Hollywood kétségbeesetten próbálkozna ilyenkor kihozni magából a maximumot. Mert olykor becsúszott egy Avatar, vagy egy Eredet. De idén? Bosszúállók, Batman, Pókember, John Carter, egye fene, még a Prometheus is beleférhet. Mind látványos, lenyűgöző vizualitást elénk táró filmek, amelyekre bizony érdemes emlékezni. No ezek mellé most beállt a Total Recall remake-je is.

Read more...
[ 1 hozzászólás ] ( 665 megtekintés ) permalink ( 3 / 375 )
Sötét zsaruk 3D 

Ha most valami kritikusi baromsággal akarnám kezdeni, akkor felvezetném, hogy a trilógiák - különösen melyek mindhárom részét ugyanazon rendező követte el - általában a második részben bicsaklanak meg. A hirtelen jött siker indukálja a semmitmondó folytatást, a forgatókönyvírók gyorsan összecsapnak valamit, aztán meg lehet nézni - illetve nem lehet - a végeredményt. Ezen trilógiák aztán a harmadik résszel javítanak, erre legjobb példa, a Vissza a Jövőbe, vagy az Indiana Jones. De hát ez úgy marhaság ahogy van, hiszen az X-men, a Pókember, vagy a Terminátor esetében éppen hogy a második rész az egész széria ékköve. És akkor hol vannak azok a trilógiák, ahol az első rész után le kellett volna állni szi-go-rú-an!? Mindebből talán sejthető, hogy a Sötét Zsarukat immáron trilógiává bővítő legújabb etapja a pocsék második rész után, egészen jópofára sikeredett, már csak az a kérdés hiányzott e az életünkből?

Read more...
[ hozzászólás ] ( 633 megtekintés ) permalink ( 3 / 262 )
Tank Aranka 

Nos, a Tank Girl egy elég kemény dió. A mezei néző, elég gyorsan rádobja a "szar" prózai kifejezést, de a helyzet az, hogy megint nem ilyen egyszerű a dolog. Hajlamos vagyok ugyanis azt mondani, hogyha egy bizonyos állapotban kap el a film, de telibe, akkor marha jól tudsz rajta szórakozni, és kapásból tudok legalább tíz másik képregény adaptációt mondani, ami fele ilyen jól se sikerült, holott sokkal több pénz volt rá.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 741 megtekintés ) permalink ( 3 / 245 )
Csatahajó 

Tegyük túl magunkat azon, hogy ez a film a Torpedóból készült. Persze, elképesztően szánalmas az egész, de ha már itt van, akkor nézzük meg, hogy úgy önmagában milyen. Mert ha olyan 12 éves körüli kisfiú lennék, akkor tutira tetszene. Nemcsak végig pörgős a cselekmény, de telis-tele zsúfolták látványosabbnál látványosabb jelenetekkel. A CGI-ra egyetlen rossz félszavam sem lehet még véletlenül sem, tökéletesen kidolgozott, sehol sem találtam benne hibát, ha bárki meg akarja nézni ezt a filmet, akkor ezt tényleg csakis kizárólag multiplexben érdemes. És tényleg, ha 12 éves vagyok, akkor beérem ennyivel, meg azzal, hogy zabálhatom a popcorn-t a kóla mellé.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 513 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 247 )
Strange Days - A halál napja 

Hogy ez a film mennyire ismeretlen, szerintem kiválóan példázza az is, hogy legalább két órámba telt egy normális, elfogadható képet vadásznom hozzá. Ami azonban még így is csak arról árulkodik, hogy Ralph Fiennes a főszereplője. És mennyire jó ebben a szerepben, az hihetetlen. Az utolsó amire gondoltam volna ezzel a faszival kapcsolatban, hogy sci-fiben játszott a kilencvenes évek közepén. És igen, ilyen egy színész, minden szerepében hiteles, felolvad bennük, majdnem egy félórán keresztül agyaltam honnét olyan ismerős. Mindehhez ha hozzátesszük, hogy a Strange Days - nem vagyok hajlandó leírni a semmitmondó idióta magyar címet - egy izgalmas, elgondolkodtató, több rétegű mozi, akkor igazat kell adjak egyik barátomnak, egy kis kincsre bukkantunk rá.


Read more...
[ hozzászólás ] ( 471 megtekintés ) permalink ( 3 / 220 )
13. emelet 

Nos így sikkadnak el a jó filmek. Elég egy Mátrix, és akkor 12 évet kell várni mire ráakad az ember az ilyen csodákra. Érdekes év volt 1999, mert szinte csupa jó film készült - mintha tényleg azt gondolták volna itt a világvége, és mutassuk meg mit tudunk. Ráadásul három alternatív valóságban játszódó film is készült, amelyek azért merőben más megvilágításban közeledtek ahhoz a témához, amit a Dark City ekkor már egy teljes éve sokkal jobban felfestett. De mindezek ellenére a 13. emelet egy igen klassz kis film, amely garantáltan senkinek sem fog csalódást okozni.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 881 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 222 )
Sorsügynökség 

El nem hiszem, hogy tavaly sikerült az összes szar filmre jegyet váltani, ilyen gyöngyszemek meg kimaradtak. Bár azért újabban ha meghallom, hogy Dick adaptáció, inkább azok jutnak eszembe, amiket elkúrtak, de mindenesetre ez baromi jó volt. És az is érthető amiért a Csúcshatással együtt kimaradt, javában írtam a szakdogámat. Ami ha így belegondolok, lehet csupán egy hátráltató tényező volt.

Read more...
[ hozzászólás ] ( 654 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 230 )
John Carter - IMAX 3D 

Talán egy filmet nem övezett akkora várakozás, idestova két éve, mint a John Cartert, amire a tegnapi premier is tökéletes példa. Az Aréna IMAX termében még a lépcsőn is ültek, annyian akarták látni ezt a nem mindennapi kalandfilmet. Nagy volt a várakozás, de jelentem a film olyan könnyedén ugrotta át az Avatárral felállított mércét, mintha őt is a marsi gravitáció hajtaná.

Read more...
[ 2 hozzászólás ] ( 1147 megtekintés ) permalink kapcsolódó link ( 3 / 191 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Következő> >>